Baltais Ilknis (LV)

Animācijas filma | 2D
Filmas garums: 1h 25m

Prestižajā Amerikas Sandansas kinofestivālā šī filma guvusi gan kino cienītāju, gan arī profesionāļu augstāko atzinību. Pēdējie slavēja neparastu animācijas izteiksmes līdzekļu izmantojumu un ļoti aizkustinošo stāstu, kas izraisa tikai labas emocijas.
Lai panāktu spēcīgu iespaidu, bija nepieciešama vesela grupa izdomas bagātu animācijas profesionāļu, kuri šajā neparastajā stāstā realitāti saplūdināja ar fantāziju. Skatītāji vēro neiedomājamus skatus, ar kādiem nevar dižoties neviens Holivudas projekts.
Šī filma ir stāsts par indiāņu zemē augošo stipro, gudro, uzticamo un neparasti skaisto pieradināto vilku Balto Ilkni. Cenzdamies pielāgoties dažādiem dzīves apstākļiem, vilks nonāk pie indiāņa Pelēkā Bebra, kurš aizved viņu uz savu ciemu.
Pelēkā Bebra ciems tikai kādu laiku ir Baltā Ilkņa mājas. Drīz vien dzīvnieku ar viltu pārdod sīkam cietsirdīgam nelikumīgu suņu cīņu rīkotājam. Baltajam Ilknim arvien nākas cīnīties par dzīvību un ciest cilvēku nežēlības dēļ. Viņu ar varu trenē, lai viņš kļūtu pazīstams suņu cīņās, bet lepnais un cienījamais dzīvnieks apņemas tajās nepiedalīties. Vai Baltais Ilknis spēs atgūt brīvību?

Filma latviešu valodā.

Pirmizrāde: 25/01/19
Gads: 2019
Kompānija: Bidibul Productions, France 3 Cinéma, CN5 Productions
Izplatītājs: Garsu pasaulio irasai