Balanss uz brīvības robežas

Dokumentāla filma | 2D
Filmas garums: 1h 15m

Pilsētizpēte jeb urban exploration un ar to saistītās dzīvībai bīstamās situācijas daudziem krievu un ukraiņu jauniešiem kļuvušas par iedvesmas avotu sevis meklējumos. Bez jebkādiem drošības stiprinājumiem galvu reibinošos augstumos viņi iekaro torņus, ceļamkrānus un tiltus vai pēta pilsētu pazemes tuneļus.
Stājoties pretī bailēm un padarot savu ikdienu aizraujošāku, filmas varoņi Andžela un Vlads iegūst sajūtu, ka paši kontrolē savu dzīvi. Viņi ceļo un iepazīst pasauli no jauna skatupunkta, tomēr konfliktu nomocītā postpadomju ēras realitāte nepazūd arī tad, ja atrodies 100m augstumā virs pilsētas.

Vairums urban exploration entuziastu pasaulē nāk no Krievijas un Ukrainas, un internetu pārpludina viņu videosižeti ar elpu aizraujošiem skatiem. Vienā no populārākajiem urban exploration video Vitālijs Raskalovs un Vadims Makorovs uzkāpj 650m augstā tirdzniecības centra tornī Šanhajā. Šis video vietnē YouTube skatīts 63 miljonus reižu.

Rež. Jenss Lengerke, Anita Mathala Hoplenda (Jens Lengerke, Anita Mathal Hopland).

_____________________________

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu valodā.

Biļetes cena EUR 2,–
Skolēni, studenti un pensionāri filmas var noskatīties bez maksas, pirms seansa izņemot brīvbiļetes kinoteātra GAISMA /3D Cinema kasē.

Pirmizrāde: 06/09/17
Gads: 2017
Kompānija: Larm Film
Izplatītājs: Nācinoālais Kino centrs