Tikšanās ar filmas "Tas, ko viņi neredz” veidotājiem un aktieriem

Informācija | 2D
Filmas garums: 0h 01m

No 24. marta 3D Cinema / Kino “Gaisma” Valmierā piedāvā noskatīties jaunā Latvijas režisora Staņislava Tokalova debijas spēlfilmu “Tas, ko viņi neredz”. Savukārt 27. martā plkst. 19.00 notiks īpašais seanss, kad pirms filmas interesentiem būs iespēja klātienē tikties ar filmas veidotājiem - režisoru Staņislavu Tokalovu, producentu Gunti Trekteri, kā arī aktieri Andri Keišu un Valmieras drāmas teātra aktrisi Ievu Puķi.

"Tas, ko viņi neredz” (16+) ir psiholoģiska drāma ar zinātniskās fantastikas elementiem. Šī ir pirmā filma Latvijā par mākslīgā intelekta tēmu. Lai īstenotu režisora ieceri, filmas uzņemšanai tika rakstītas īpašas datorprogrammas, izveidota jauna valoda un lietotne, ko varēs redzēt filmā.

Filmas sižeta pamatā ir stāsts par medmāsu Elzu, kura iemīlas savā pacientā – zinātniekā Nikolā, kurš mākslīgā intelekta izstrādes procesā ir nonācis komā. Nikolā gaida ilgstoša atveseļošanās, savukārt abus varoņus – sarežģīts ceļu uz savstarpēju uzticēšanos, ko sarežģī zinātnieka izgudrojums – mākslīgais intelekts "Anna", kas aktīvi iejaucas varoņu attiecībās, lai Nikolā piederētu tikai viņai.

Režisors: Staņislavs Tokalovs. Lomās: populārie krievu aktieri Katerina Špica (“Ekipāža”, “Brokastis pie tēta”) un Jevgeņijs Tkačuks (“Klusā Dona”), kā arī izcilie latviešu aktieri Andris Keišs, Arnis Līcītis, Elīna Dzelme, Ieva Puķe, Jurijs Djakonovs u.c. Jaunākajam aktierim Andrejam ir tikai četri mēneši - viņš atveido Nikolā personāžu bērnībā.

Staņislava Tokalova spēlfilmas “Tas, ko viņi neredz” uzņemšana norisinajās 2016. gada rudenī Kukšu muižā pie Tukuma un Rīgā. Tā ir vienīgā spēlfilma, kas saņēma Nacionālā kino centra finansējumu debijas filmu konkursā 2015. gada vasarā.

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Vairāk par seansiem - www.3dcinema.lv.

Pirmizrāde: 00/00/00
Gads: 2017
Kompānija: 3D CINEMA