Par Mēriju Popinsu un Benksa kungu

Komēdija | 2D
Filmas garums: 2h 05m

"Mērijas Popinsas" ceļojums uz lielo ekrānu sākās brīdī, kad Volta Disneja meitas lūdza tēvam radīt filmu pr viņu iemīļoto grāmatu, P.L. Traversas "Mēriju Popinsu". Volts viņām to apsolīja, nenojauzdams, ka tas prasīs veselus 20 gadus. Lai iegūtu tiesības uzņemt filmu pēc šīs grāmatas motīviem, Voltam priekšā ilgas un neauglīgas pārrunas ar ietiepīgo rakstnieci, kuru absolūti neinteresē iespēja sevis loloti auklīti atdot par ēsmu Holivudas konveijeram.

Taču, kad viņas iztikas līdzekļi ievērojami izsīkst, Traversa negribīgi tomēr piekrīt doties uz Losandželosu, lai paklausītos kādi ir Disneja grāmatas adatpācijas plāni.

Divās nedēļās, ko viņa pavada Holivudā, Disnejs izmēģina daudz un dažādu līdzekļu, kaču Traversa ir nelokāma - filmas scenārijs tiks veidots stingrā viņas uzraudzībā un nekāda māžošanās netiks pieļauta. Omulīgajam Disnejam atliek tikai bezpalīdzīgi nolūkoties kā stingrā angļu lēdija kļūst par noteicēju viņa impērijā, taču abi kopā viņi radīs vienu no aizkustinošākajām un auditorijas visiemīļotākajām filmām kino vēsturē.

Režisors: John Lee Hancock
Lomās: Tom Hanks, Emma Thompson, Colin Farrell, Ruth Wilson, Rachel Griffiths, Annie Buckley, Bradley Whitford, Jason Schwartzman, B.J. Novak, Paul Giamatti, Kathy Baker

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde: 21/02/14
Gads: 2014
Kompānija: Walt Disney Studios Motion Pictures
Izplatītājs: Forum Cinemas SIA
Mājas lapa: Filmas lapa