12 gadi verdzībā

Drāma | 2D
Filmas garums: 2h 14m

Patiess stāsts par paverdzināta cilvēka cīņu par izdzīvošanu un brīvību. Filmas notikumi risinās Amerikas Savienotajās Valstīs laikā pirms pilsoņu kara. Ņujorkietis Solomons Nortaps (Čūitels Edžiofors) ir brīvs melnādains vīrietis, kurš ieguvis labu izglītību, viņam ir sieva un bērni. Kādudien vīrietis tiek nolaupīts un pārdots verdzībā. Nebrīvē viņš pārcieš gan nežēlīgus pāridarījumus no vergtura Edvīna Epsa (Maikls Fasbenders) puses, gan arī saskaras ar negaidītu līdzcilvēku sirsnību. Solomonam nākas cīnīties ne tikai par izdzīvošanu, bet arī par savu cieņu un godu. Nebrīves divpadsmitajā gadā Slomonam laimējas sastapt verdzības pretinieku Basu (Breds Pits), kurš uz visiem laikiem maina viņa dzīvi.

Filma „12 gadi verdzībā" nominēta gan „Zelta globusa" gan ASV kinoaktieru ģildes balvām dažādās kategorijās, tostarp „Labākā drāma", „Labākais aktieris" (Čūitels Edžiofors), „Labākais otrā plāna aktieris" (Maikls Fasbenders), „Labākā otrā plāna aktrise" (Lupita Njongo).

„12 gadi verdzībā" tapusi pēc Solomona Nortona 1853. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma autobiogrāfijas. Filmas režisors ir Stīvs Makvīns, scenārija autors Džons Ridlijs. Lomās: Čūitels Edžiofors, Breds Pits, Maikls Fasbenders, Benedikts Kamberbačs, Pols Džamati, Pols Deno, Lupita Njongo un citi.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde: 24/01/14
Gads: 2013
Kompānija: Regency Enterprises, River Road Entertainment, Plan B
Izplatītājs: Acme Film SIA
Mājas lapa: Filmas lapa